info bijeenkomsten over natuurvriendelijk leven

WOE 24 OKTOBER: EKO-INFO AVOND OVER DUURZAME ENERGIE


Iedereen is van harte uitgenodigd om woensdag 24 oktober 2007 om 20.00 de eko-info avond over duurzame energie bij te wonen in De Klinker.

Duurzame energie staat volop in de belangstelling de laatste tijd. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de noodzaak zuinig met energie om te gaan en natuurvriendelijke energie te gebruiken. Ook het besluit van de overheid om het gebruik van zonne-energie weer te subsidiëren is een hoopvol teken. De komenende eko-info avond willen we laten zien hoe we zelf, individueel of collectief, aan de slag kunnen met natuurvriendelijke vormen van energie gebruik.

Op het programma staan:

Hans Crone van Technisch Advies Bureau Crone over effectief energie besparen.

Frits Ogg van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) over de mogelijkheden op het gebied van zon- en windenergie.

Alex de Meijer van Millieudefensie Nijmegen over de duurzame energie vereniging in oprichting voor Nijmegen en omstreken. Deze vereniging heeft als doel collectief aan duurzame energie te doen en zo kennis en vaardigheden uit te wisselen en kosten te besparen. Wellicht zal deze vereniging het voorbeeld van de coöperatieve vereniging De Windvogel uit het westen van het land volgen door collectief aan de slag te gaan met grote windturbines om zo in grote hoeveelheden duurzaam opgewekte energie te voorzien.

HELPEN? NIEUWSBRIEF?
We kunnen nog hulp gebruiken bij het organiseren en uitvoeren van de eko-info avonden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:

Robin Timmers
Email: robintimmers@gmail.com
Telefoon: 0616459858


Internetsites:

Locatie De Klinker in de Grote Broek: www.grotebroek.nl


Frits Ogg van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE): www.duurzameenergie.org


Alex de Meijer van Millieu Defensie Nijmegen: www.nijmegen.milieudefensie.nl

Millieudefensie Nederland: www.milieudefensie.nl

Hans Crone van Technisch Advies Bureau Crone: www.croneadvies.com

Geen opmerkingen: